ЛИНКБИЛДИНГ

Чудили ли сте се някога колко ценни са линковете за търсачките на Google?

Какво е линкбилдинг (изграждане на връзки)?

Линкбилдинг е стандарт за всяка SEO стратегия. Нейната основа е базирана на изграждане на мрежа от връзки на страниците Ви, които показват доверие в Google.

Изграждането на връзки е техника за оптимизация на търсачките, която повишава класирането на вашата търсачка. Връзките са един от основните начини, по които алгоритмите на търсачките определят уместността на дадена страница. Наличието на голям брой връзки към уеб сайт показва, че съдържанието е ценно.

линкбилдинг

Какво е от значение, когато става въпрос за изграждане на връзки?

Глобална популярност: Популярните сайтове получават повече външни връзки. Уикипедия например, се озовава в горната част на страниците за търсене по много теми, защото толкова много уеб сайтове се свързват с нея.

Местна популярност: Местната популярност се отнася до входящи връзки, които идват от подобни сайтове. Например, ако имате магазин за обувки и популярен блог за обувки има връзки към него, търсачките ще обръщат повече внимание, отколкото ако връзката идва от несвързан уебсайт.

Закотвен текст: Когато някой направи връзка към вашия магазин за обувки, използвайки „магазин за обувки“ като котвен текст, това изпраща сигнал до търсачките, че уебсайтът ви е добър ресурс за обувки. 

Откъде идва връзката: Връзките от авторитетни уебсайтове имат по-голяма тежест от връзките от по-малко реномирани сайтове. Например, връзка, която идва от официалния блог на Google, ще бъде по-авторитетна от тази, която идва от личен блог в WordPress. Търсачките разполагат с методи за сортиране на спам и неподходящо съдържание, а Google има система за класиране, която оценява отделните уеб страници въз основа на тяхната репутация.

Как работи линкбилдинга (изграждането на връзки)?

По същество има два начина за разработване на връзки към вашия уеб сайт: вътрешни и външни.

Външните връзки са по-трудни за получаване, защото идват от други уеб сайтове. Започването с вътрешно свързване е лесно, защото зависи изцяло от вас. Всичко, което е необходимо, е малко време и внимателно планиране, за да увеличите използването на вътрешни връзки. 

Увеличете вътрешните си връзки чрез свързване към подходящи публикации в блогове и продуктови страници, вместо просто да насочваме посетителите към началната си страница. Поддържането на блог помага за увеличаване на вътрешните връзки, като ви предоставя повече възможности за свързване към конкретни продукти или други вътрешни страници. Не забравяйте да свържете и от платформите на социалните медии.

Web-crawlers

Чрез връзки, web-crawlers откриват ново съдържание, за да индексират и разбират как са свързани страниците. Тези връзки (линкове) разкриват истинското значение на уеб страница, която е от съществено значение за горна позиция в резултатите от търсенето.

Ето защо не е достатъчно, просто да създадете уебсайт с интригуващ дизайн, подобрена скорост и подходящо съдържание. Интелигентността на алгоритъма взема предвид съдържанието около връзката, позицията на страницата и други фактори. Всички тези елементи (вкл. и линкбилдинга) влияят върху индексирането, позиционирането и класирането на страницата Ви в Google.

Изграждането на връзки в полза за моя бизнес

Линк билдинг

Не само изграждането на връзки е полезно, защото може да допринесе за подобряване на класирането и трафика от органично търсене, но също така има редица други предимства, които могат да бъдат от полза за вашия бизнес.

Също така е вярно да се каже, че връзките идват естествено в резултат на други дейности, където централната цел може да не е генерирането на връзки. Например, ако пуснете нов продукт, който никога, никога не е бил виждан преди и е наистина революционен, най вероятно в резултат на това ще получите много връзки към вашия уебсайт. Или ако създадете страхотно съдържание, което е проектирано да бъде най-доброто ръководство във вашата индустрия (а всъщност е така!), тогава също вероятно ще получите връзки към вашия уебсайт.

Искате ли Вашата уеб страницата да се показва на първата страница в Google?

Тогава всичко, което трябва да направите, е да се свържете с нас и ние ще се уверим, че Вашата страница е на върха на позициите в търсачката. Доброто изграждане на връзки може да помогне за изграждането на вашата марка и да ви утвърди като авторитет във вашата ниша. 

Има някои техники за изграждане на връзки, като например създаване на съдържание, което може да покаже на хората експертния опит на вашата компания. Например, ако създадете част от съдържание въз основа на данни от индустрията и го публикуваме, имате шанс да станете добре известни с него във вашата индустрия. 

Когато провеждате информационни дейности и се опитвате да получите връзки към съдържанието, вие показвате своя опит и молите други хора във вашата индустрия да помогнат за разпространението на информацията и да покажат същото и на другите.

Вижте нашите атрактивни линк билдинг пакети и цени!

НАШИТЕ ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ С ЛИНКОВЕ

Изисквания за публикуването на  статии:

  • текст от поне 300 думи  и 1 снимка;
  • линк за публикацията;
  • Писане на  публикация от нас  със  70%  уникалност на текста –  доплащане  от  10 лв. за публикация;
  • Статиите се  публикуват x 2 на ден (може и със задна дата);
  • Всички връзки  са с  „DO FOLLOW“;
  • За залагания,  еротични  и  хранителни  добавки – цената  е със 100%  оскъпяване.

Link Building е

Изграждане и набавяне на нови качествени входящи връзки към сайта.

Полезността от линкбилдинг

Изграждане на обратни връзки (link building) към вашия сайт може значително да подобри неговите позиции.

Link building е задължителен при SEO оптимизация

Услугата е задължителна ако искате да сте на първи позиции в търсачката. Линковете изграждат доверие и допринасят за авторитета и висок рейтинг на сайта.

Доверени линкове “Trust flow”

За сайтове, блогове, описателно съдържание. Много полезни за вдигане на Trust flow показателя на сайта, за кратко време. Повишава доверието на търсачките към сайта. 

Пакетни предложения за линкбилдинг

  • пакет “Start” – 20 лв.
  • пакет “Business” – 80 лв.
  • пакет “Business Pro” – 150лв.

Често задавани въпроси?

Линк билдинг или създаване на връзки е набиране на линкове към сайта. Това помага на сайта да се класира на първи позиции в търсачките. 

Да, линк билдинга е важен за оптимизацията на сайта, защото търсачките обхождайки цялата мрежа извличат дадено съдържание, от което взимат ключови думи и ги добавят в своите индекси.

Потребителят въвежда ключови думи в търсачките при търсене и според алгоритъм, който е доста сложен те класират дадени страници по търсените ключови думи.

Търсачката анализира съдържанието на вашия сайт, но също така анализира и линковете, които водят към него.

Те са своеобразен сигнал, че споделеното съдържание е качествено, интересно и полезно. Именно такъв тип резултати търсачката се старае да показва на първите позиции, за да удовлетвори потребителското търсене.

Call Now Button