Няколко типа дизайн

Няколко типа дизайн – Графичен дизайн

Няколко типа дизайн. Той използва визуални композиции за решаване на проблеми и предава идеи чрез типография, изображения, цвят и форма. Поради тази причина има няколко вида графичен дизайн, всеки от които има своя собствена област на специализация.

Независимо дали сте амбициозен дизайнер или търсите дизайнерски услуги за вашия бизнес, разбирането на видовете графичен дизайн ще ви помогне.

Графичен дизайн на визуална идентичност

Графичният дизайн на визуалната идентичност представлява визуалните елементи на марката, които действат като лице, за да предадат своите нематериални качества чрез изображения, форми и цветове.

Маркетинг и рекламен графичен дизайн

Компаниите зависят от успешните маркетингови усилия за навлизане в процеса на комуникация с целевата аудитория. Успешният маркетинг ангажира хората въз основа на техните желания, нужди, информираност и удовлетвореност от продукт, услуга или марка. Графичният дизайн помага на организациите да популяризират и общуват по-ефективно чрез: листовки, списания и вестници, плакати, банери и билбордове, брошури (печатни и цифрови) и други.

Графичен дизайн на потребителския интерфейс

Потребителският интерфейс е начинът, по който потребителят взаимодейства с устройство или приложение. Този тип графичен дизайн се фокусира върху визуалното изживяване на потребителя и дизайна на графични елементи на екрана, като бутони, менюта, микроинтеграции и други. Примери за графичен дизайн на потребителски интерфейс са: дизайн на уеб страници, интерфейси за игри и приложения.

Графичен дизайн, свързан с публикации

Публикациите общуват с обществеността чрез публично разпространение. Те са традиционни печатни медии като книги, вестници, списания, каталози и бюлетини. Въпреки че има значително увеличение на цифровото публикуване, тези традиционни методи все още са актуални.

Графичен дизайн на опаковки

Повечето продукти изискват опаковки, за да ги защитят и подготвят за съхранение, дистрибуция и продажба. Дизайнът на опаковката, в допълнение към горното, комуникира директно с потребителите и това го прави изключително ценен маркетингов инструмент.

Графичен дизайн, свързан с движещи се елементи

Графиката за движение може да включва анимации, аудио, типография, изображения, видео и други ефекти, които се използват в онлайн медии, телевизия и филми. Популярността на медиите се покачи драстично след въвеждането на нови технологии. Примери за графичен дизайн, свързани с движещи се елементи, са: анимирани лога, трейлъри, рекламни видеоклипове и др.

Екологичен графичен дизайн

Екологичният графичен дизайн е свързан с места, които подобряват цялостното изживяване на хората, като правят пространствата по-запомнящи се, интересни, информативни или по-лесни за навигация.
Примери за екологичен графичен дизайн: стенописи, музейни изложби, навигация в градския транспорт, брандиране на стадиони и др.

Илюстративен графичен дизайн

Графичното изкуство и илюстрацията често се разглеждат като един и същ графичен дизайн, но всъщност са много различни. Дизайнерите създават композиции, чрез които общуват и решават проблеми, докато илюстраторите създават оригинални произведения на изкуството. Изкуството им приема редица форми като идеи за: дизайн на тениска, графични модели за текстил, изображения за албуми, картини и инфографика.

Вече сте една крачка напред в разбирането на графичния дизайн. Ако обаче това не е достатъчно за вас, Ivys Design е винаги тук, за да ви помогне.

 

Call Now Button