Терапия на лице с колаген


Терапия на лице с колаген

Серум с колаген 6%

Особено се препоръчва за, чуствителна, уморена, очакваща подобрение на еластичността и свежеста кожа.
Колагенът започва да се губи в организма още след 17-18 годишна възраст.   Всички знаем, че „фонтанът на младостта“ е всъщност колагена. Именно той подържа кожата ни здрава, еластична, сияеща, красива и я пази от бръчки. С времето нивата на колаген в организма намаляват, което автоматично води до поява на първите признаци на стареене. Колагенът е протеин, съставен от аминокиселини (по-специално глицин, пролин, хидроксипролин и аргинин), който представлява около 40% от протеина в нашите тела.  Известен е като лепилото, което държи всичко заедно и това е от съществено значение, за да бъде еластична и здрава нашата кожа. С напредване на възрастта, производството на колаген се забавя, което води до нейното изтъняване.
Препоръчително за лица м/у 16 – 33 години.

Стъпки на терапията
– Почистване/ дегримиране с тампон и мицеларна вода.
– Маска според типа кожа – 5-10 мин престой.
– Почистване на маска с попиващи тампони и вода или с мокри корпички
– Нанасяне на колагенов серум + ултразвук на 3 степен и червена светлина за по добро проникване на продукта на дермално ниво. Нанася се с масажиращи движения с ултразвуков апарат.
– Фотозащитен крем за запечатване ултразвуков масаж за влагане и активиране на крема.Степен на апарата 2 и зелена светлина.
– Премахване с тампон на лепкавия останал слой.

След терапията 2-3 часа клиента да не третира зоната с др. Препарати и да не измива.