Линк билдинг – изграждане на връзки

Линк билдинг – изграждане на връзки. Линк билдинга е важен за вдигане на авторитета на вашия домейн. Това е практика за придобиване на връзки от други подходящи и авторитетни сайтове към вашия.

В тази статия ще разгледаме накратко значението на линк билдинга.

Значението на линк билдинг или изграждане на връзки

Линк билдинг преведено английски език означава „изграждане на връзки“. Това е част от цялостния процес на SEO оптимизация на сайт. Алгоритмите, които работят в търсачките определят, колко е уместна дадена страница, чрез връзките й. Когато страницата има вътрешни и външни линкове, това увеличава нейната видимост. Най-важното е, че връзките, които дадена страница има помага на google и всъщност на всички търсачки да обхождат сайта ви и да го поставят на съответна, според тях, позиция.

Фактори определящи полезността на за класирането й

За да се определи полезността на дадена връзка са необходими няколко условия, които са съществени за класирането. Те са:

  • Популярност в световен план. Колкото по-популярен е сайта толкова повече външни връзки получава.
  • Локална популярност. Това са локалните входящи връзки със същата или подобна тематика на вашия сайт. Като пример можем да дадем сайт за продажба на дрехи. Ако имате магазин за дрехи и популярен блог за дрехи има връзка към него, търсачките ще му обърнат повече внимание, отколкото ако връзките идват от несвързани сайтове.
  • „Котва“. Котвата е думата или фразата, върху която е поставена самата връзка. Търсачките използват котвата за да разберат какво е съдържанието на свързаната страница. Например, ако търсят „дрехи“, като котва, тя изпраща сигнал до търсачките, че вашият уеб сайт е добър ресурс за нея. Не бива да се прекалява с използването на една и съща ключова дума, защото търсачките могат да решат, че това ве спам тактика и могат да игнорират или дори да блокират достъпа до съответния сайт.
  • Контекстуалните връзки. Те са много по-ценни когато са вградени в съдържанието на страницата и не чак толкова ценни ако са поставени във дъното или страничните ленти на страницата.
  • Източник на връзката. При линк билдинга, връзките от авторитетни сайтове имат по-голяма тежест от тези с по-нисък авторитет. Това е така, защото търсачките имат методи за сортиране и оценяват отделните страници според тяхното съдържание и репутация.

Стратегии за линк билдинг

Стратегиите за изграждането на връзки са доста разнообразни. За да бъде една връзка ефективна и да работи качествено за вашия уеб сайт освен посочените по-горе фактори са необходими и още няколко тънкости и трикове, с които разполагат фирмите занимаващи се с линк билдинг.

Ключовите думи, които са изключително важни за намирането на вашия продукт или услуга се поставят директно в съдържанието на страницата, което допринася за по-качествен линк билдинг.

Най-хубавата част е, че можете да ни се доверите да създадем вашите връзки, без да разбирате напълно как работи линк билдинга и да се насладите на резултатите.

Call Now Button